Treballava sola i em vaig començar a interessar en el moviment col·laboratiu

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Entrevista

Entrevista a Núria Farrés, emprenedora granollerina i promotora de l’espai Can Joan coworking

Avui coneixerem a la Núria Farrés Llobet, emprenedora granollerina, dissenyadora gràfica especialitzada en identitat corporativa, disseny d’elements gràfics i comunicació. Compagina la feina de dissenyadora a EspaiNu.net amb la gestió i dinamització de Canjoan coworking.com de Granollers, un espai inspirat amb els nous espais de coworking de Barcelona, informals i oberts.

Mentre em mostra l’espai, la Núria explica com va fer petits retocs a l’antic local, per reconvertir-lo en un espai acollidor i força innovador. Fem l’entrevista a l’office mentre fem un tè.

P. Núria, que et va motivar obrir aquest espai de coworking a Granollers?

Treballava sola i vaig començar a interessar-me en el moviment col·laboratiu, que fomenta nous models de treball. Sempre pensava que treballant sola hi perdia, que compartint un espai podia crear sinergies, conèixer diferents professionals, compartir i créixer.

Vaig començar a anar a les jornades de coworkingspain i em vaig formar per ser gestora i dinamitzadora d’un espai de treball compartit on apart de treballar i passen més coses. D’aquesta manera, ampliava també el meu perfil professional i és una activitat que puc compaginar perfectament amb els meus projectes i encàrrecs de disseny.

P. Explica’ns com vas transformar aquest espai tan acollidor.

Va ser tot molt senzill ja que sempre havia tingut clar conservar l’aspecte de l’antic local. Ens ho vam fer quasi tot nosaltres, amb petits detalls restaurats o fets a mà. La intenció era crear un espai on t’hi trobis bé, a gust. Unes decoradores em van donar un cop de mà per obtenir l’espai que volia. No volia un espai d’oficina clàssica, sinó al contrari un espai diferent, informal, obert i diàfan. Un espai on tant hi pots treballar des de la teva taula, utilitzar l’estudi de fotografia, fer una reunió, fer-hi una xerrada, impartir un taller, o organitzar-hi un event.

Aquest és el resultat, quasi tothom que ve, destaca que és un lloc molt acollidor i agradable. Tant ve get per preguntar per l’espai de treball compartit com per fer una reunió, una entrega d’un projecte o per trobades esporàdiques amb companys de feina.

canjoan_coworking

Can Joan coworking , carrer Camprodon, 9, baixos, 08402 Granollers, Barcelona

P. Com és la comunitat de Canjoan coworking?

La gent que ve al nostre coworking és molt variada, emprenedors, professionals que treballen per empreses que poden treballar a distància, professionals creatius,… Professionals que lloguen l’estudi de fotografia per fer sessions de fotografia de producte, editorial…
Altres venen a fer activitats o tallers, altres col·laboren amb nosaltres amb diferents projectes que neixen en el mateix espai.
La flexibilitat és la clau per oferir un servei a mida de les persones. Per exemple, tenim un professional que està en un altre centre de negocis, però ve a CanJoan a reunir-se amb altres professionals, per la flexibilitat de l’espai.

Entre nosaltres ens organitzem i fem coses que ens venen de gust o que ens interessen. Per exemple els dimarts fem ioga amb anglès més un esmorzar saludable.
De cara a febrer realitzarem diferents tallers, com un curs d’introducció a la programació amb Arduino, workshops de ceràmica, enquadernació…. Tenim les sales obertes per a qui vulgui impartir tallers només cal venir o consultar les dates.

P. Sou de Granollers?

De moment, els que treballem a CanJoan som tots de Granollers o dels voltants, de la comarca. En canvi, als workshops si que ve gent d’aquí i de fora.  

P.ens relació amb d’altres espais de coworking?

Si, estic molt en contacte amb una noia d’un espai de coworking de Valls que m’ha ajudat moltíssim amb la seva experiència. Tot i que Valls és més petit que Granollers, presenta certes similituds.
I també amb companys d’espais de coworking de Barcelona que ens anem trobant a diferents jornades que organitzen coworkingspain i Cowocat, l’Associació catalana de coworking. És la manera d’agafar idees i inspiració.
Per això, estic més inspirada amb l’estil d’espais de coworking de Barcelona.

P. Què et va fer decidir quedar-te a Granollers?

Jo vaig viure cinc anys a Barcelona on la vida és més cara i a més, has d’agafar metro… A Granollers tenim la tendència d’anar a Barcelona perquè ens queda molt a prop, tenim molta facilitat per moure’s i sortir de la nostra ciutat.

Però quan vaig tornar a Granollers, vaig pensar que seria bona idea portar coses “xules” de Barcelona, potser no cal desplaçar-nos sempre per anar a fer un taller, una xerrada…

Treballar i viure a prop de l’espai de treball permet viure i seguir una filosofia slow i compaginar la vida amb la família.

Aquí quasi tots venim a treballar amb bicicleta, reciclem i som punt de recollida de la cistella de La Tavella. Intentem obrir poc els llums, ja que tenim mola llum natural i ser respectuosos amb el medi ambient. Més endavant ens agradaria posar un pàrking de bicicletes, ja que m’han dit que l’Associació Granollers Pedala ens podria ajudar a sol·licitar-ho.

P. Des del Punttic i promoció econòmica, com podem col·laborar amb vosaltres?  

És una pregunta sincera? jeje.. Doncs bé, donant a conèixer la filosofia coworking a Granollers.

I potser es podria facilitar aquest nou model de treball a joves i a persones majors de 40 anys, que a vegades no es tenen tant en compte. I també proporcionar ajudes per emprenedors, tant a nivell de tallers com amb l’espai de treball.

P.Quins són els projectes per aquest 2018?

Aquest 2018 hem ajustat les tarifes, i hem afegit tarifes noves segons les necessitats que hem anat rebent dels diferents professionals que s’han interessat en l’espai.

Farem nous tallers molt variats i organitzarem diferents events amb diferents professionals.